Dienstenbedrijf BOD: uurroosters op maat van de werknemers door unieke schoolbel- en co-ouderschapschapscontracten.

Comments (0) actualiteit

Dienstenbedrijf BOD zorgt er niet alleen voor dat haar klanten werk en arbeid beter kunnen combineren, maar is zelf ook een zeer gezinsvriendelijke onderneming. Uurroosters en het aantal werkuren worden vastgelegd in overleg met de werknemers. Hierbij wordt er maximaal rekening gehouden met de gezinstoestand van de werknemers en wordt geëxperimenteerd met nieuwe vormen van deeltijds werken : de uren worden aangepast in functie van de schooluren van de kinderen maar ook van hoederecht- en co-ouderschapsregelingen bij gescheiden ouders.

collegabod

“Schoolbel- en co-ouderschapscontracten” vormen een belangrijk deel van de tewerkstelling bij het bedrijf. Bij Dienstenbedrijf BOD is er dus geen ploeg- , avond- en weekendwerk. Daarenboven wordt ook telkens gezocht naar werkplaatsen die dicht bij de woonplaats zijn gelegen. Naast flexibele uurroosters op maat van de werknemers, biedt BOD naast een aantrekkelijk loon ook maaltijdcheques, verplaatsingsvergoedingen en een hospitalisatieverzekering.

Steeds op zoek naar nieuwe werknemers

Dienstenbedrijf BOD is de voorbije 10 jaar gegroeid van 10 naar 270 werknemers. Met 270 werknemers is dit bedrijf inmiddels één van de grootste werkgevers uit de regio. Er is nog steeds een stijgende vraag naar huishoudhulp. Om aan deze stijgende vraag te kunnen voldoen en voldoende nieuw geschikt personeel te kunnen aanwerven, besliste dit dienstenbedrijf reeds jaren geleden om de uurroosters aan te passen aan de noden van de werknemers.

Door het gezinsvriendelijk beleid zijn we er de voorbije jaren dan ook in geslaagd om een voldoende instroom van personeel te kunnen realiseren. Niettemin is dit dienstenbedrijf steeds op zoek naar nieuwe medewerkers. Zo loopt al enige tijd de aanwervingscampagne “Word jij onze nieuwe collega ?” Deze campagne wordt ondersteund door affiches, publiciteitsborden en een Facebookpagina.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string Q2l461 to the field below: