Cobra notulerings-software

Comments (0) actualiteit

In 2003 werd door het gemeentebestuur een eigen notuleringssysteem ontwikkeld dat meer mogelijkheden en flexibiliteit bood dan de toenmalig gebruikte software. Inmiddels is deze eigen toepassing echter sterk verouderd en kan de administratieve werklast bij de voorbereiding, verwerking en ontsluiting van zittingen door verdere automatisering zeker nog worden verminderd.software

Het college besliste daarom om bij de firma Cevi nv uit Gent de notuleertoepassing Cobra aan te schaffen. Cobra is een gebruiksvriendelijke webtoepassing waarmee elke soort zitting kan worden genotuleerd: het college van burgemeester en schepenen, de gemeenteraad, secretarisbesluiten, burgemeestersbesluiten, managementteam,…

Bijkomend voordeel is bovendien dat het systeem ook gedeeltelijk meteen via internet te raadplegen zal zijn (via Cobra@Home).

Met deze nieuwe software worden:

* zittingen voorbereid: agendapunten/dossiers registreren met bijlagen als ontwerpbeslissing en toelichting, adviezen en visums aanvragen en het zittingsblad voor het dossier verwerken

* zittingen verwerkt: dossiers voor de agenda aanvaarden, een of meerdere agenda’s aanmaken, notulen en uittreksels maken, aanwezigheden, uitspraak en stemresultaten registreren en beslissingen bijwerken

* zittingen ontsloten: notuleringsgegevens beschikbaar stellen aan schepenen en raadsleden, publiceren op de website en het uittreksel toevoegen aan het betreffende dossier in het dossierbeheersysteem.

De invoering van Cobra zal uiteraard enkele praktische gevolgen hebben op de manier van werken. Hiervoor zullen ten gepaste tijde de nodige opleidingen worden voorzien. De implementatie van het nieuwe systeem wordt voorzien in de eerste maanden van 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string vAwFpy to the field below: