Oostendse touroperator vliegt vanuit Oostende en Antwerpen naar nieuwe bestemmingen.

Comments (0) actualiteit

Gedeputeerde voor toerisme Franky De Block reageert tevreden op de beslissing van Jetairfly voor de luchthaven Oostende-Brugge. Franky De Block : “De nieuwe bestemming ‘Barcelona’ is een eerste goede ontwikkeling voor het incoming toerisme in West-Vlaanderen en voor de tewerkstelling op de luchthaven. Vooral de stad aan zee Oostende en de kunststad Brugge zullen hiervan de vruchten plukken inzake extra overnachtingen en omzet”.

“We hopen dat de luchthaven nog meer buitenlandse bestemmingen zal aanbieden die interessant zijn voor het incoming toerisme.”

De voorzitter van Westtoer zal deze nieuwe ontwikkelingen bespreken binnen de bestuursorganen van Westtoer en in het kader van de vzw Toeristische Ontsluiting West-Vlaanderen.  Bedoeling is om in overleg met luchthavenexploitant EGIS het incoming toerisme op de luchthaven van Brugge-Oostende promotioneel te ondersteunen. Er is hiertoe een budget voorzien. Franky De Block is vragende partij en rekent er op dat Toerisme Vlaanderen medewerking verleent.

Microsoft Word - Document1

Vanaf 17 april 2015 zal de Oostendse touroperator ook drie keer per week Antwerpen met Berlijn (Schönefeld), Milaan (Malpensa) en Barcelona (El Prat) verbinden. Deze nieuwe routes komen bovenop eerdere aangekondigde verbindingen vanuit Antwerpen naar Alicante, Mallorca en Malaga in Spanje. Voor Alicante en Malaga denkt men er zelfs aan, als de bezettingsgraad goed is, om ook het hele jaar door te vliegen.

“Dit is een zeer goede zaak voor de Antwerpse luchthaven”, zegt commandant Wim Verbist. “Dit zal zowat directe 100 jobs opleveren, voor voornamelijk laaggeschoolden.” Hij wijst er ook op dat de nieuwe verbindingen op rustigere momenten van de luchthaven zullen komen, wat goed is voor het gespreide gebruik van de terminal in Deurne, die volgens Verbist tot 600.000 passagiers per jaar aankan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string NFDYBm to the field below: