Lessenreeks dodehoekspiegel

Comments (0) actualiteit

Tekst en foto : bredene.be

Het gemeentebestuur heeft het Save Charter van Ouders van Verongelukte Kinderen ondertekend. Het charter omvat de verklaring dat de gemeente bereid is om een globaal gecoördineerd beleid te ontwikkelen om alle weggebruikers, maar toch vooral kinderen en jongeren beter te beschermen.

Zo biedt het gemeentebestuur in samenwerking met de lokale politie in mei 2013 aan alle leerlingen van het 4de leerjaar verkeerslessen aan  én aan alle leerlingen van het 5de en 6de leerjaar een les ‘dodehoekspiegel’.

Voor de les dodehoekspiegel stelde een bekende grootwinkel een trekker met oplegger ter beschikking. De leerlingen werden door de politie getoond waar ze zich in het verkeer naast een vrachtwagen  –  bijvoorbeeld bij verkeerslichten –  best opstellen om door de chauffeur te worden gezien.

De leerlingen mochten dan ook nog eens plaats nemen in de vrachtwagen (op zich al een beleving) om zelf te zien tot waar het zicht via de  buitenspiegels reikt van de chauffeur en wat precies de dode hoek is.

Het gemeentebestuur hoopt dat deze praktische ervaring jonge fietsers helpt om zich veiliger in het steeds drukker verkeer te begeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string oCuvJz to the field below: