Eric Vanbeckevoort nieuwe voorzitter CD&V Bredene

Comments (0) actualiteit

Herman Van Poucke, die 15 jaar lang de voorzittershamer hanteerde bij de Bredense CD&V, was bij de jongste statutaire verkiezingen geen kandidaat meer voor deze functie.  Hij wordt opgevolgd door Eric Vanbeckevoort, die 17 jaar lang CD&V-secretaris was en dus het reilen en zeilen van CD&V-Bredene van binnenuit bijzonder goed kent.

Voorafgaand aan het jaarlijkse ‘Oranjefestijn’ van de Bredense christendemocraten vonden vorige week ook de driejaarlijkse (her)verkiezingen plaats van de afdelingsvoorzitter en de voorzitters van de CD&V-geledingen.

Herman Van Poucke, Guy Tordeurs en Liesbeth Metsu hadden zich niet meer opnieuw kandidaat gesteld voor de functies van voorzitter van respectievelijk  de Bredense afdeling, de CD&V-Senioren en JONGCD&V.  Alleen Linda Depuijdt was opnieuw kandidaat voor het voorzitterschap van Vrouw & Maatschappij.

De uitslag van de stemming bracht vier nieuwe voorzitters: Eric Vanbeckevoort werd met een monsterscore verkozen tot nieuwe afdelingsvoorzitter.

Jelle Pyra werd verkozen tot nieuwe voorzitter van JONGCD&V, Jean-Pierre Chielens wordt nieuwe voorzitter van de CD&V-Senioren en Linda Depuijdt mag zichzelf opvolgen als voorzitter van Vrouw & Maatschappij.

Algemeen voorzitter Wouter Beke, die gastspreker was op het Oranjefestijn, wenste hen alle vier van harte proficiat en veel succes en werkkracht  in hun kersverse voorzitterschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string Drqdw5 to the field below: