Indoorvliegeren ook in Bredene.

Comments (0) actualiteit

Op zondag 10 februari 2013 organiseerde Tricksparty België in de sporthal van Bredene een indoor-vlieger-event. Het indoorvliegeren gebeurt met ultralichte en speciaal ontworpen vliegers. Er komt geen wind bij kijken. Het is enkel door de handigheid dat je deze speciale vliegers indoor kunt laten vliegen.

 

In de buurlanden lokt dergelijk event veel volk. In België is dit nog niet echt bekend en er was dus een matige belangstelling. Toch willen de organisatoren, Hugo Maes en Stephan Fiers van Tricksparty België, volgend jaar terug een indoor-vlieger-event in de Bredense sporthal organiseren.

De bedoeling van het indoor vliegeren is om ervaring op te doen qua sturen en handigheden die nodig zijn voor het grote werk in open lucht. Tricksparty België is gewoon een groep vliegervrienden die gewoonlijk afspreken op het strand van Zeebrugge of wedstrijden organiseren in België.

Wat is eigenlijk een tricksparty ?

Tricksparty is een competitie waarin men bestuurbare kites gebruikt om tricks uit te voeren.

Een Tricksparty bestaat uit 2 onderdelen, waarvan het eerste de zogenaamde “verplichte” tricks zijn. Veertien dagen voor een wedstrijd duidt de inrichter 8 tricks aan die mogelijks moeten gevlogen worden. Op de wedstrijddag zelf gaan de juryleden, rekening houdend met de weersomstandigheden, die lijst terugbrengen tot 4 tricks. Elke piloot krijgt dan 2 minuten om die 4 tricks in volgorde af te werken. Een mislukte of niet-perfecte trick mag één keer opnieuw geprobeerd worden. De juryleden (altijd per 3) geven punten per trick (variërend van 0 tot 10 punten), een tweede poging krijgt uiteindelijk slechts 80% van de score.

Het tweede onderdeel van de wedstrijd is het ballet, hierin krijgen de piloten 3 minuten de tijd om 9 zelfgekozen tricks op muziek uit te voeren. Hierbij wordt door de jury niet alleen naar de tricks gekeken, maar ook naar het artistieke gehalte van het ballet, naar de risico’s die de piloot neemt in zijn trickskeuze enzovoort. Elk onderdeel heeft zijn gewicht in de totaalscore, maar natuurlijk blijft de nadruk liggen op de tricks.

In België worden jaarlijks minstens één Tricksparty georganiseerd. Het kampioenschap van België bevat ook enkele wedstrijden op Nederlands grondgebied. In 2012 werd Bredenaar Stephan Fiers derde op het Belgisch kampioenschap.

Wil je meer weten over tricks en vliegeren kan je terecht bij Hugo Maes via positivo@telenet.be of bij Stephan Fiers via stephanfiers@hotmail.com je kan ook surfen naar www.tweelijners.be of www.trickspartybe.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string TrQfmO to the field below: