Dana is beste bedenker.

Comments (0) actualiteit

Zaterdag 26 januari 2013 werd de winnaar bekent gemaakt van de wedstrijd ‘Bredene (Be) Denkt’. De wedstrijd werd eind 2012 georganiseerd door het personeel van de bibliotheek. Het was ook de voorzitster van de bibliotheekraad, Sandy Dobbelaere, die de prijs in de bibliotheek overhandigde.

Een 50-tal ideeën werden bezorgd. Niet allemaal nieuwe ideeën (sommige zijn reeds in gebruik in andere Vlaamse gemeenten), maar wel ideeën die in Bredene kunnen worden toegepast. Sommige ideeën kunnen door het bestuur in overweging genomen worden om uitgevoerd te worden in de gemeente.

Enkele ideeën : Wisselgeldautomaat, een automaat die briefjes biedt voor een pak kleingeld – Melding op GPS waar er in je buurt een parkeerplaats vrij is – Waarom geen QR-code plaatsen op alle overschrijvingsformulieren, die je met je webcam of smartphone kan inscannen zodat alle gegevens automatisch correct en volledig worden ingevuld op je online overschrijvingsformulier, Scannen en OK Klikken – Wasmachine in de Bib zodat krantenlezers hun was kunnen doen – Voorverpakt vlees in supermarkten voor singles – Groenten- en fruitautomaat in elke school – Dijk van Oostende doortrekken tot Bredene Renbaan voor senioren en ouders met kinderwagens – Strandtavernes laten exploiteren – Smokingroom aan het Staf Versluys.

Het winnende idee werd ingestuurd door Dana Ketels uit de Derbylaan in Bredene. Dana stelt voor om in de bibliotheek bakjes te voorzien met een gps-functie waar je een titel en auteur kan intikken en die je dan automatisch naar het rek brengt waar je het boek kan vinden. Volgens uittredend schepen van cultuur, Jacques Deroo, bestaat dit systeem al.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string 6npZH0 to the field below: