Fietsen voor het goede doel ‘nieuwe stijl’

Comments (0) actualiteit

Foto : bredene.be

Donderdag 24 januari 2013 werd in het MEC Staf Versluys het nieuwe fietsproject voor het goede doel in voorgesteld.  Dat Bredene een traditie heeft als het gaat over fietsen voor het goede doel is voor weinigen onbekend.  Dit voorjaar pakken het gemeentebestuur en het autonoom gemeentebedrijf uit met een volledig nieuw project.

Johan Museeuw als peter van het project

Bredene blijft de thuisbasis van de ‘Ladies-Only’-fietstocht die ook vorig jaar in Bredene is gestart. En met succes. De twee laatste edities van deze vierdaagse fietstocht met start en aankomst in Bredene, waren niet alleen volzet maar leverden intussen meer dan 200.000 Euro op voor projecten in de strijd tegen borstkanker. Naast de derde editie van de Ladies-Only is er nu ook een totaal nieuw fietsevenement in samenwerking met het gemeentebestuur van Bredene: Think-Pinksteren. En ook de traditionele tocht naar de Mont Ventoux staat voortaan in het teken van Think-Pink.

We weten niet wat borstkanker veroorzaakt. We weten wel dat onvoldoende bewegen een belangrijke factor is. Recent onderzoek heeft dit nogmaals aangetoond: een drietal uur bewegen of sporten per week verminderd het risico op borstkanker aanzienlijk. Tot meer dan 40% in bepaalde gevallen. Reden te meer voor het gemeentebestuur Bredene om samen met Think-Pink de kaart van meer sport en beweging te trekken. En als sociale recreatieve gemeente was het dan ook een logische keuze om voor het fietsen en voor Think-Pink te kiezen.

Op 18, 19 en 20 mei 2013 pakt Think-Pink en het gemeentebestuur van Bredene uit met een volledig nieuw groot fietsevenement. Het verlengd pinksterweekend staat dan volledig in het teken van de fiets. Het Staf Versluyscentrum in Bredene is de start en aankomstplaats van een 3-daagse fietshappening. Op pinkstermaandag is er een heuse familiedag.

Elke dag een prachtige toertocht van 100 of 150 km

Op zaterdag 18, zondag 19 en maandag 20 mei 2013 kun je elke dag starten voor een uitgestippelde toertocht van 100 of 150 km. Er is een vrije start vanaf het Staf Versluyscentrum in Bredene tussen 8.00 uur en 11.00 uur. Naast bevoorrading bieden we je elke middag een gezonde brunch aan op de checkpoint. Elke dag brengen we je in een andere richting met start en aankomst in Bredene: op zaterdag 18 mei 2013 fietsen we richting Westkust en Westhoek tot aan de Franse grens, op zondag 19 mei 2013 gaan we richting Beernem en Aalter en op maandag 20 mei fietsen we via Damme tot in Nederland. Op bikeforthink-pink.be kun je het volledige parcours bekijken.Elke deelnemer zet zich in voor de strijd tegen borstkanker
.

Je kan 1, 2 of 3 dagen meefietsen met je vrienden, vriendinnen, collega’s of familie. Je kan dagelijks bij het registreren kiezen of je die dag voor de 100 of de 150 km gaat. Aan de aankomst is een gezellige bar ingericht, een veilige fietsparking en kun je je kuiten laten masseren en ontspannen om de volgende dag weer topfit aan de start te verschijnen.

Elke deelnemer verzamelt fondsen bij zijn tocht. Per gereden km werf je minimum 1 Euro. Als je bijvoorbeeld de volledige driedaagse voor je rekening neemt en telkens 100 km fietst, dan verzamel je minimum 300 Euro. Fiets je bijvoorbeeld op zaterdag de tocht van 100 km dan verzamel je minimum 100 Euro aan fondsen.

Zodra je ingeschreven bent krijg je op onze website bikeforthink-pink.be een eigen pagina. Hier kun je jouw verhaal en motivatie plaatsen, maar ook een foto, een link met je facebookpagina of twitteraccount. Dit is de plaats waar je vrienden en familie kunt laten kennismaken met jouw actie voor het goede doel. Alle giften van je donateurs verschijnen automatisch op je eigen pagina. Vrienden, collega’s en familie kunnen ook een persoonlijke boodschap nalaten voor jou en ontvangen trouwens een fiscaal attest bij elke gift vanaf 40 Euro. Je kunt ook zelf iets organiseren om je fondsen te verzamelen: een spaghettimiddag op je werk, een wafelbak, een sponsoring van 5 of 10 cent per gereden km,… Laat vooral weten aan iedereen dat je dit doet en waarom je dit doet. Je persoonlijke inzet wordt ongetwijfeld bijzonder gewaardeerd door je familie, collega’s en vrienden of vriendinnen.

Op pinkstermaandag is er familiedag


Think-Pink en zijn partners willen iedereen meer laten bewegen in een ontspannen sfeer. Ook onze familiedag op pinkstermaandag is hierop gericht en staat bol van toffe en leuke animatie waarbij de fiets centraal staat. We willen er een fijne apotheose van maken en ook een gezellige dag aan zee aanbieden. Alles gaat door aan het Staf Versluyscentrum (Kapelstraat 76) waar er de ganse dag heel wat gratis animatie voor kinderen en volwassenen is gepland. De fietsfanfare komt langs, er is grime en het Skoda kidsparcours, er wordt lustig gefietst op de rollen met een massale outdoorspinning, je kunt er elektrische fietsen testen, oude fietsen worden tentoongesteld, je kunt je fitheid testen met Fitclass en Luc Van Lierde,…

Inschrijven is niet nodig, gewoon langskomen is de boodschap. En uiteraard verwelkomen we die dag ook de fietsers die de afgelopen dagen hun tocht aflegden ten voordele van het goede doel. De presentatie deze dag is in handen van ex-Miss België en ambassadrice van Think-Pink, Tatiana Silva.

’s Avonds sluiten we af met een reuze topbarbecue vanaf 18.00 uur. Vooraf inschrijven via bikeforthink-pink.be is wel noodzakelijk. Voor wie zelf meefietst is er trouwens elke dag (zaterdag, zondag en maandag) een gratis kinderopvang (van 3 tot 12 jaar) voorzien. Terwijl jij op je fiets zit, zorgen wij er voor dat je kids een keitoffe dag beleven. De kinderopvang is elke dag open vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur. Ook op pinkstermaandag. Er is dus – volgens ons – geen enkele reden meer om vandaag niet in te schrijven, samen met je vrienden, vriendinnen of collega’s!

Kidstocht met Johan Museeuw


Op pinkstermaandag is er om 15u ook een kidstocht op de fiets. Ben je reeds 8 en maximum 12 jaar dan kun je gratis deelnemen en meefietsen met ex-wereldkampioen Johan Museeuw en vrienden. Een parcours van 15 km met start en aankomst aan het Staf Versluyscentrum. Wie zich vooraf inschrijft via maaike@think-pink.be ontvangt bovendien nog een leuk cadeau. Inschrijven vooraf is wel noodzakelijk.

Overnachten en ontspannen in Bredene

Maak meteen een echt verlengd weekend van je deelname aan Think-Pinksteren. Samen met het gemeentebestuur van Bredene ontvangen we je graag aan zee. Je kunt zowel in een hotel, Bed & Breakfast, vakantiehuisje of op de camping verblijven. Voor elke vorm van verblijf is er wel een leuke optie. Op bikeforthink-pink.be vind je hierover alle informatie en de toeristische dienst helpt je graag verder voor al je vragen. Diverse lokale handelaars steunen trouwens de actie en bieden een leuke attentie aan de deelnemers. Je polsbandje als deelnemer volstaat dan als bewijs.

Think-Pink en zijn partners willen iedereen meer laten bewegen in een ontspannen sfeer. Alle informatie op bikeforthink-pink.be
Meer info via maaike@think-pink.be of 0477 518 291

Ladies Only

Van 27 tot 30 juni 2013 fietsen voor de derde maal 100 dames elke dag ruim 100 km aan zee. De editie 2013 is reeds een jaar volzet maar volg zeker de ladies bij hun voorbereidingen of tijdens de 4-daagse tocht online via ladies-only.be. Vanaf woensdagavond 26 juni 2013 onthalen we alle ladies en hun supporters opnieuw in de speciale tent op het domein Grasduinen. Net zoals vorige editie is er opnieuw een kampeerdorp op woensdag en donderdag. De officiële start is opnieuw vanaf het Staf Versluyscentrum op donderdagmorgen om 10.00 uur stipt. Elke dag fietsen de ladies zo’n 100 km. Van de westhoek tot in Zeeuws-Vlaanderen (Nederland). Aankomen doen we traditioneel opnieuw in Bredene op zondagmiddag, afgesloten met een groot feest met BBQ. Heel wat van de 100 ladies zijn opnieuw begonnen aan hun fondsenwerving en organiseren de komende maanden tal van acties, evenementen en communicaties. Plaatsen voor de editie 2014 worden beschikbaar gesteld in augustus. Ongetwijfeld zal dit opnieuw snel volzet zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string DhPfWD to the field below: