Voorakkoord wordt uitgevoerd.

Comments (5) actualiteit

Niettegenstaande CD&V de grote verliezer is van de gemeenteraadsverkiezingen en er in Cruysduyne vele waterlanders vloeide zal het voorakkoord tussen SP.a en CD&V toch doorgaan. Verliezer Kristof Vermeire wordt vanaf 1 januari 2013 voor drie jaar voorzitter van de gemeenteraad en vervolgens krijgt hij nog 3 jaar een schepenambt.

SP.a verloor ruim 10% en CD&V ruim 5 %. De verliezers hokken nu samen. Oranje kleurt in Bredene donkerrood. De grote winnaar van deze verkiezingen is ook in Bredene, N-VA. De Bredense N-VA behaalt bij hun eerste deelname ruim 21 % . Vlaams Belang verdwijnt volledig uit de gemeenteraad maar dat zal niemand merken ze waren er immers nooit de laatste zes jaar. Naast de 6 N-VA-zetels is er ook nog 1 Open VLD zetel.

 

5 Responses to Voorakkoord wordt uitgevoerd.

 1. van eylen schreef:

  proficiat

  groeten

 2. Van der Sande Jules schreef:

  Mijns inziens is in Bredene de grote verliezer de Sp.a en niet de CD&V.Een verlies van 10% is het dubbele van 5%.En de belangrijkste vaststelling die we kunnen maken is dat ook in Bredene de NVA zich ontegensprekelijk duidelijk op de kaart heeft gezet en dit is een goed voorteken in de aanloop naar 2014.

 3. Erwin Poppe schreef:

  Wat CD&V in Bredene doet is pure politieke zelfmoord. De enige motivatie voor de SP.a om deze partij mee op te nemen in de coalitie was de oppositie in Bredene te verzwakken. Vermeire en Co zijn met open ogen in deze valstrik gelopen. Ze zullen door de SP.a, net zoals hun illustere voorgangers, over zes jaar opgepeuzeld worden en compleet van het politieke toneel verdwijnen. Een spijtige zaak, want “rechts” is in Bredene bezig aan een niet te stuiten steile opgang.

 4. Moeyaert Gino schreef:

  Inderdaad Erwin , eerst en vooral een dikke proficiat vanwege LDD Bredene. Met een mooiere score konden jullie niet beginnen in het Bredense landschap.
  De kiezer heeft beslist, maar de meerderheid zat met een knagend gevoel dat wanneer er 10 tegen hen tegenspreken het beter gaat met 7 in de plaats.

  Geleidelijk aan zal de CD&V verzwolgen worden, want 3 jaar voorzitter van de gemeenteraad en drie jaar schepen (is nog niet zeker want we kennen de meesten die na drie jaar niet willen schuiven).

  Maar is de grote winnaar van de CD&V eigenlijk niet METSU Liesbeth met duidelijk meer stemmen dan haar kopman.

  Wij zullen de komende zes jaar buiten de gemeenteraad oppositie moeten voeren, maar jullie kunnen vanaf 1 januari 2013 er vollen bak tegenaan gaan.

  Succes.

 5. Van der Sande Jules schreef:

  Het spreekwoord zegt:”Een kinderhand is gauw gevuld”. Meer dan ooit is dit een waarheid als een koe.Ik heb altijd gedacht dat er in het land der blinden (CD&V) toch één iemand éénoog zou zijn en als dusdanig zich als “koning” zou gedragen maar hoe groot is mijn verwondering te moeten vaststellen dat dit absoluut niet waar is.Hoe dom kan men zijn om zijn ziel te verkopen aan de duivel.Denken de geachte heren en dames van CD&V dat ze nu echt iets in de pap zullen te brokkelen hebben? Als slippendragers van SP.a zullen ze gedurende 6 jaar gedoemd zijn om braafjes en slaafs te slikken wat de SP.a door hun strot zal duwen. Ik ben mij ervan bewust dat het als een boutade klinkt maar wees er zeker van dat de afrekening volgt en dat zal geen 6 jaar meer duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string sJWX8c to the field below: