CD&V vraagt meer terughoudende opstelling van het schepencollege.

Comments (0) actualiteit

Politieke partijen moeten tijdens de sperperiode zich aan bepaalde regels houden en geen zaken van enig nut of waarde wegschenken aan hun kiezers. CD&V-Fractieleider Kristof Vermeire vroeg in de gemeenteraad ook aan het schepencollege om zich in het bijzonder in deze periode wat meer terughoudend op te stellen.

Hij legt uit waarom: “Uitgerekend nu ontvingen verschillende inwoners die soms zelfs nog geen 59 jaar zijn een gratis netabonnement van de gemeente die ze pas vanaf hun 60ste verjaardag kunnen gebruiken. Op zijn minst zeer voortijdig. Bijna vanzelfsprekend wordt dit netabonnement vergezeld van een begeleidend schrijven van de schepen van Sociale Zaken. Heel wat inwoners ontvingen de voorbije weken van dezelfde schepen een brief om een gratis rookdetector af te halen in het gemeentehuis. De milieuschepen laat dan weer stylo’s uitdelen op het containerpark.”

Dat sommigen een gratis netabonnement of rookdetector kunnen krijgen, daar heeft voor CD&V – voor alle duidelijkheid – geen probleem mee. Maar wel de wijze waarop. Men zou deze informatie immers even goed in het gemeentelijk informatieblad kunnen publiceren, met daarbij de voorwaarden waaraan men moet voldoen om deze zaken te kunnen krijgen. Elkeen persoonlijk aanschrijven ruikt wel sterk naar een gemakkelijke vorm van zieltjeswinnen en dit op kap van de belastingbetaler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string FAhItl to the field below: