Moet Bredense vogelopvang stoppen…

Comments (0) actualiteit

Sinds 1985 staat de Bredense Natuurwerkgroep ‘De Zeekoet’ in voor de opvang van zieke, gekwetsteen met olie besmeurde vogels. Na de dierenartsen Beintien en Noyen is het al 10 jaar lang dat Bredenaar Franky Vanleke en zijn team die instaan voor deze verzorging. In meer dan 27 jaar werden honderden vogels genezen en terug in de vrije natuur losgelaten.

De vereniging zorgde voor de beste zorgen, een veilig onderkomen en de nodige medicatie.

Tot deze week dan toen de natuurwerkgroep bezoek kreeg van het Agentschap Natuur en Bos om te melden dat de vereniging geen vogels (zonder pootring)mag opvangen of verzorgen. Dit wil concreet zeggen dat elk dier moet binnengebracht worden in het Vogelopvangcentrum van Oostende. Dit is onbegrijpelijk voor een milieuvereniging als Natuurwerkgroep Bredene die zich al jaren voor vogels inzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string YO3sVF to the field below: