Schutters sluiten liggende wip seizoen af.

Comments (0) actualiteit

Vrijdag 30 maart 2012 was het voor de Bredense schutters feest. Het was de laatste schieting voor de liggende wip en ook de laatste maal dat er een schieting is in de lokalen van de oude werkhuizen. Vanaf april 2012 verhuizen de schutters naar hun nieuwe locatie op het Paelsteenveld.

Traditie wil dat er na de laatste schieting iedere schutter een schoen naar de wip werpt, een zwerm schoen vloog door het lokaal. Als afsluiter werden ook de verschillende trofeeën en prijzen van het voorbije seizoen uitgereikt.

Bij de juniors was het brons voor Stijn Desmet, het zilver voor Jordy Jacobs en het goud voor Alex Carlier. Het podium van de dames was als het volgt samengesteld. Op drie Inge Helsmoortel, op twee Anita Poppe en het goud was hier voor Laurette Ghijselbrecht. Keizer Marc was de winnaar bij de heren. Hij werd gevolgd door die andere keizer, Gerard Plaetinck. André Vanmaele veroverde brons Vermits men maar 1 prijs kan ontvangen mocht Yvan Vanstechelman de trofee naar huis nemen. André Vanmaele kreeg de rijs voor het meest geschoten Sebastiaan vogels. Deken Marc Blomme ontving de prijs voor de meeste vliegende hoge vogels. Marc ontving deze prijs als tweede. Keizer Marc was ook hier de beste maar kon maar 1 prijs ontvangen. De prijs voor de meeste linkse Andrées ging naar Michaël Cattoir en de meeste rechtse Andrées werden door Wilfried Wittevrongel geschoten.

In fotoalbums bij ´albums gilde` op deze site vind je een fotoreportage met enkele sfeerbeelden van deze schieten en prijsuitreiking. Klik hier voor de link naar de fotoreportage. Na verloop van tijd worden de fotoboeken vervangen. Het kan dus zijn dat deze fotoreportage niet meer online staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string 24Saku to the field below: