Carnavalstoet trekt door de Bredense straten.

Comments (0) actualiteit

Zaterdag 31 maart 2012 trok door de Bredense straten de carnavalstoet. Deze stoet was een organisatie van de Bredense carnavalvereniging De orde van de Dunekeuns en het Bredense Hof der Prinsen. Meter van de stoet is Doris Vermoortel en de Peter Alain Lynneel. De stoet werd gevormd aan de Caproen en rond 14.30 uur zette de carnavalisten zich in beweging.

Via het Plovieplein, de Fritz Vinckelaan, Dorpsstraat, Duinenstraat en Kapelstraat ging het naar de markt waar de stoet ontbonden werd. Langs het parcours stonden een massa mensen de carnavalisten op te wachten. Spekken, lollies, knuffels werden met duizenden uitgeworpen. Ook met de confetti werd kwistig gespoten door de carnavalbrandweer. Een 30-tal kleurrijke groepen zorgden voor de nodige ambiance.

Op een paar regendruppels na bleef het droog en kwam de zon af een toe eens kijken. Er was echter de veel wind om de reus van Nieuwpoort door de Kapelstraat te laten wandelen. Om veiligheidsmaatregelen bleef de reus dan maar naast de VIP-tribune staan.

In fotoalbums bij ´albums algemeen` op deze site vind je een fotoreportage met 235 sfeerbeelden van deze carnavalstoet. Klik hier voor de link naar deze fotoreportage. Na verloop van tijd worden de fotoboeken vervangen. Het kan dus zijn dat deze fotoreportage niet meer online staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please copy the string S3NKoc to the field below: